Bij Mopinion begrijpen we hoe belangrijk het is dat iedereen die goede data nodig heeft, daar ook bij kan komen. Daarom zijn we trots op de introductie van ongelimiteerde dashboards. Je kunt dus zoveel dashboards bouwen als je zelf wilt en nodig hebt. Dit zorgt ervoor dat jij en je team alle benodigde dashboards kunnen bouwen om data-analyses op te doen en de juiste keuzes te maken.
Om er voor te zorgen dat je gelijk zo goed mogelijk aan de slag kan, hebben we een flink aantal voorbeelden bedacht om je te inspireren de juiste dashboards te bouwen.
Data-analyses zonder limieten
Door de limieten op het aantal dashboards weg te halen, heeft iedereen in de organisatie toegang tot de data die nodig is voor het juiste inzicht, het verbeteren van processen en het maken van betere besluiten. Iedereen? Nou, na de release van Access Groups, het geavanceerde user management systeem van Mopinion, is het mogelijk geworden om te bepalen wie wat kan inzien en bewerken. En natuurlijk wie er ongelimiteerd dashboards kan aanmaken.
De ongelimiteerde dashboards zorgen er voor dat je data van verschillende formulieren in hetzelfde rapport kan combineren en vergelijken. Dit geeft je een holistisch beeld van de feedback van klanten. Zo kun je bijvoorbeeld feedback van verschillende mobiele apps die bij verschillende producten horen combineren om gemakkelijker thema’s en pijnpunten te ontdekken. Hierdoor wordt het eenvoudiger om resources toe te wijzen en verbeteringen te prioriteren.
Ongelimiteerde dashboards bieden een grote variëteit aan grafieken, zoals:
- Tijdgebonden grafieken: Deze grafieken zijn handig voor het tracken van veranderingen en trends over de tijd heen. Bijvoorbeeld, als je CSAT uitmeet, dan kan de grafiek je de scores laten zien over de afgelopen maanden, zodat je kan zien of de tevredenheid stijgt, daalt of stabiel blijft.
- Aantal items: Grafieken die een nummer items laat zien, zoals het aantal feedback items of het aantal positieve reacties. Dit kan handig zijn bij het monitoren van overall activiteit en het spotten van trends.
- Vergelijkingen: Deze soort tabellen zijn handig voor het vergelijken van meerdere variabelen, om te zien hoe ze zich tegen elkaar verhouden. Bijvoorbeeld, charts met het aantal positieve ervaringen na afrekenen en het aantal negatieve ervaringen voor het afrekenen, kunnen je helpen bij het maken van de juiste keuzes.
In grotere organisaties werk je vaak met meerdere teams, afdelingen, rollen en soms zelfs landen. We begrijpen dat er meer opties nodig zijn de juiste keuzes te kunnen maken en feedback te analyseren. Om je een idee te geven van de mogelijkheden, hebben we enkele voorbeelden.
Persoonlijke en test dashboards
Om bij het begin te beginnen, als je start met het bouwen van dashboards en het kan toch zonder een maximum aantal, start dan met het bouwen van je eigen, ‘persoonlijke’ dashboard. Op deze manier heb je in ieder geval een snel overzicht van de data die je belangrijk vindt. Denk maar aan grafieken, tabellen en data sets die je bijna dagelijks nodig hebt, of gegevens die je wilt monitoren na een update of nieuwsbrief.
Wat handig is aan de ongelimiteerde dashboards update, is dat je nu ook grafieken van andere dashboards kan kopiëren binnen hetzelfde rapport. Dus, naast je persoonlijke dashboard, kun je ook een test dashboard bouwen waarin je verschillende charts bouwt, en als je tevreden bent, kopieer je hem naar een ‘officieel’ dashboard.
Goal-based dashboards
Dashboards bouwen rondom specifieke doelstellingen zorgt ervoor dat je snel inzicht hebt in de relevante data, wat je tijd bespaard en het simpel maakt analyses uit te voeren. Door dashboards op te zetten rondom KPI’s, ben je er zeker van dat de focus op de juiste cijfers ligt. Neem bijvoorbeeld de NPS. Je zou dus de NPS-meting op meerdere plekken van de website kunnen doen (of via de mail uitvragen), dit allemaal in een dashboard stoppen om te zien wat de beste score, en zodoende de beste customer experience, geeft.
Een formulier, een dashboard
Zonder limieten kun je dus helemaal los gaan met het creëren van het aantal dashboards. Stel, je hebt een belangrijk formulier, zoals NPS, dan zou je alleen voor dat formulier een dashboard kunnen bouwen en delen met iedereen.
Dashboards voor tijdelijke campagnes
De volgende tip is de droom van vele marketeers: Dashboards voor tijdelijke campagnes! Dit helpt je met het maken van data-driven keuzes en kun je helpen met het bouwen van je volgende campagne. Je kunt dit dashboard ook delen met relevante stakeholders, zodat iedereen in een klap inzichtelijk heeft wat er verbeterd kan en moet worden. Denk bijvoorbeeld aan het aantal duimpjes omhoog in een email blast, een campagne in een andere tone of voice, etc.
Deel dashboards
We schreven het al eerder, maar als je een onbeperkt aantal dashboards kan bouwen, is het ook veel makkelijker samenwerken. Zo kun je als marketing team een dashboard bouwen met zaken die relevant zijn voor het team en de UX’ers, en kun je als data-analist gegevens delen met Support of Development. Het is dus slim om even samen te zitten met andere stakeholders en samen te bepalen wat relevant is. Alles is mogelijk! Ook kijkt iedereen naar dezelfde informatie over de verzamelde feedback, wat weer discussies kan voorkomen.
Andere kanalen, andere dashboards
Als we het hebben over het verzamelen van feedback op alle digitale kanalen, dan kan het handig zijn om dat per kanaal inzichtelijk te maken in een dashboard. Een email feedback dashboard zal andere inzichten geven dan een web feedback dashboard. En het iOS dashboard laat misschien weer andere dingen zien dan een Android dashboard.
Op deze manier kun je net even wat dieper gaan in het analyseren van de customer experience en is het makkelijker keuzes te maken.
Start nu!
Met een onbeperkt aantal dashboards krijg je de ongelofelijke mogelijkheid om diepe en goede inzichten te krijgen uit de customer feedback, en kun je nog beter data-gedreven besluiten maken om je bedrijf vooruit te helpen. Voel je geïnspireerd door deze blog en start met het krijgen van meer inzichten en het verbeteren van de customer experience.